27-01-16

Hoe je ski,langlauf of wandel vakantie op de Hoge Venen voorbereiden

<p>&nbsp;</p>

<div class="img-float-right">
<img width="200" height="200" src="http://www.feestdagen-belgie.be/wp-custom/images/hoge-venen-2016-preview-01.jpg" alt="Winter Hoge Venen via http://www.feestdagen-belgie.be/"/>
</div>
<div>

<p><i class="fa fa-2x fa-question-circle"></i> Heb je goesting om binnenkort de <strong>Hoge Venen</strong> te bezoeken? De regio in de <strong>Oostkantons</strong> is ideaal om te <strong>skien</strong> en <strong>langlaufen</strong> in de winter periode maar ook voor een <strong>wandelvakantie</strong> tijdens het hele jaar. De <strong>Botrange</strong> is met 694 meter het hoogste punt van België.</p>

<p>Ontdek de lijst van <strong>webcams</strong> en <strong>sneeuwcams</strong> als je op voorhand wil checken hoeveel <strong>sneeuw</strong> er ligt.</p>

<p>De lijst van <strong>skistations</strong> geeft duidelijk aan hoeveel sneeuw er ligt op elke locatie, en of de <strong>ski</strong> en langlauf <strong>pistes</strong> vandaag getrokken zijn.</p>

<p>We proberen je op de weg te helpen <strong>om je goed voor te bereiden</strong> en je <strong>vakantie</strong> zo aangenaam mogelijk te maken.</p>

</div>
<div class="clear"></div>


<p>&nbsp;</p>
<h3 id="overzicht">Overzicht</h3>
<ul>
<li><a href="#sneeuw-webcams">Sneeuw Webcams</a></li>
<li><a href="#ski-langlauf-pistes">Skipistes en Langlaufpistes</a></li>
<li><a href="#sneeuwbericht">Sneeuwbericht</a></li>
<li><a href="#wandelen">Wandelroutes</a></li>
<li><a href="#overnachtingen">Overnachtingen</a></li>
<li><a href="#toerisme-brochures">Download de gratis toerisme brochures (winter editie, wandelroutes, paardentochten, ...)</a></li>
<li><a href="#winterkaart">Bestel op tijd de gratis Wintersportkaart Oostkantons</a></li>
<li><a href="#natuur-fotos">Aktuele natuur foto's van de Hoge Venen</a></li>
<li><a href="#weerbericht">Weerbericht</a></li>
<li><a href="#openbaar-vervoer">Naar de Hoge Venen met het openbaar vervoer trein</a></li>
</ul>


<p>&nbsp;</p>
<h3 id="sneeuw-webcams">Webcams sneeuwcams Hoge Venen</h3>
<p><i class="fa fa-2x fa-video-camera"></i> Kijk op deze mooie cams en oordeel zelf hoeveel <strong>sneeuw</strong> er momenteel ligt.</p>
<p>&nbsp;</p>

<h4>Webcams</h4>


        <p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Lees het volledige artikel op
            <a href="http://www.feestdagen-belgie.be/hoge-venen-blog">http://www.feestdagen-belgie.be/hoge-venen-blog</a></strong>
        </p>
        <p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>

18-07-15

Snuister door de evenementen in Brussel op Nationale Feestdag Belgie juli 2015.

 

Evenementen op Nationale Feestdag 21 Juli 2015 Militair Defile Brussel via http://www.feestdagen-belgie.be/

De Nationale Feestdag 2015 wordt dit jaar weer in heel het land uitbundig gevierd, en vooral dan in de hoofdstad Brussel. Duizenden families willen zich ronduit amuseren op de talloze animaties en ook een glimp opvangen van het officiele gedeelte, namelijk de militaire parade.

We zijn weer twee jaren verder na de troonswisseling tussen Z.M. Koning Albert II en zoon Z.M. Koning Filip in juli 2013.

We vieren natuurlijk de Belgische Onafhankelijkheid maar we huldigen op deze dag ook graag iedereen die dag in dag uit in de weer is zodat alle medemensen vooruit komen.

 

De Nationale Feestdag wordt in Brussel gevierd op vele evenementen in en rond bijvoorbeeld het Warandepark, het Koningsplein en het Paleizenplein, met als uitschieter het Militair Defilé / Nationaal defilé. Er worden meer dan honderdduizend feestvierders verwacht.

De festiviteiten beginnen de dag voordien, de maandagavond dus, met het Bal National aan het Vossenplein, en het muziekconcert Preludium Tot De Nationale Feestdag in de Bozar aan Paleis van Schone Kunsten.

Maak er op dinsdag 21 juli een leuk dagje uit van; de festiviteiten starten ruim voor het militair defilé van 17:00h, en duren tot iets voor middernacht.

Wil je ook weten wat er zoal te doen is in en rond Brussel op deze feestdag? Lees dan het hoofdstuk Evenementen met een gedetailleerde beschrijving van het programma aanbod. Duimen op goed weer!

 

 

Lees het volledige artikel op http://www.feestdagen-belgie.be/nationale-feestdag-2015-b...

 

 

17-09-13

Ontdek de gratis evenementen op de feestdag Federatie Wallonie-Brussel 27 Sep 2013.

 

Evenementen op Feestdag Franse Gemeenschap 27 september 2013 (Federatie Wallonie-Brussel) via http://www.feestdagen-belgie.be/

De Franstalige gemeenschap van de Federatie Wallonie-Brussel viert op vrijdag 27 September 2013de Feestdag vd Federatie Wallonie-Brussel 2013.

De vele interessante evenementen en de achtergrond van deze feestdag maken het leuk en interessant om je erin te verdiepen.

 

De Federatie viert die dag haar cultuur, eigenheid, saamhorigheid en doorzettingsvermogen. Er worden talloze gratis evenementen georganiseerd voor alle leeftijden op en rond 27 september. Nota: de Federatie Wallonie-Brussel is de nieuwe naam sinds 2011 voor de voormalige Franse Gemeenschap.

 

De 27e September is geen wettelijke Belgische feestdag maar de gerelateerde overheidsinstanties van de Federatie Wallonie-Brussel zullen alleszins gesloten zijn (te vergelijken met de situatie in Vlaanderen op de Dag van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli).

 

Inhoudsopgave.

 

Noemt het nu de Feestdag van de Franse Gemeenschap of de Feestdag van de Federatie Wallonie-Brussel?

We zijn in het jaar 2013 en de huidige naam van deze gemeenschap is de Federatie Wallonie-Brussel. Het Parlement en de Regering van de Federatie Wallonië-Brussel heeft in het jaar 2011 zelf per decreet beslist om haar naam te veranderen van Franse Gemeenschap naar deze nieuwe naam.

Maar, de juridische stukken moeten nog steeds verwijzen naar de Franse Gemeenschap omdat de Belgische Grondwet niet is aangepast. Lees deze officiële richtlijn van mei 2012 voor meer details.

Let op dat we het hier over de gemeenschappen hebben, en niet over de gewesten (Brussel, Vlaanderen, Wallonie).

De gemeenschap van de Franstalige bevolking van Belgie, en dus ook het Parlement, hebben als gevolg van meerdere institutionele hervormingen van Belgie en beslissingen van het Parlement en Regering van de Franstaligen in de loop der jaren andere namen gekregen. Een overzicht:

  • 1970: Cultuurraad voor de Franse Cultuurgemeenschap.
  • 1980: Raad van de Franse Gemeenschap.
  • 1996: Parlement van de Franse Gemeenschap.
  • 2001: Parlement van de Franse Gemeenschap Wallonië-Brussel.
  • 2011: Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel.

 

Evenementen.

 

 

Lees het volledige artikel op http://www.feestdagen-belgie.be/evenementen-feestdag-fede...